OPĆA BOLNICA NA DANIMA ZDRAVSTVA F BiH


Od 07.06. do 09.06.2011. godine u Centru "Skenderija" u Sarajevu održana je druga po redu manifestacija "Dani zdravstva u F BiH" na kojima je po prvi put učestvovala i Opća bolnica Tešanj.
Ova manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva i okupila je zdravstvene ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, Zavode zdravstvenog osiguranja, Zavode za javno zdravstvo kao i predstavnike farmaceutskog sektora, predstavnike proizvođača medicinske, informatičke i komunikacijske opreme.
U izložbenom dijelu sajma, Opća bolnica Tešanj je na svom štandu na promotivnom materijalu predstavila mogućnosti ove ustanove u liječenju i očuvanju zdravlja pacijenata.
Kao učesnik dana zdravstva, Opća bolnica Tešanj je, smatrajući da je ovo mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promociju i unapređenje zdravlja i kvaliteta života porodica i zajednice, željela doprinijeti u povezivanju iskustava iz različitih struka i podrućja rada u svrhu očuvanja zdravlja i poboljšanju kvalteta zdravstvene zaštite.Šesti sportski susreti u Neumu


Na šestim sportskim susretima kliničkih centara i bolnica BiH koji su održani u Neumu od 26.05. do 30.05.2011. godine učestvovala je i ekipa Opće bolnice Tešanj koja je brojala 20 takmučara. Ove godine domaćin i organizator Šestih sportskih susreta bila je ekipa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Oko 650 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine uzelo je učešća u slijedećim disciplinama: mali nogomet, šah, streljaštvo, košarka muška, košarka ženska, stoni tenis, povlačenje konopca, odbojka muška, odbojkaženska,odbojka na pjesku muška, odbojka na pjesku ženska i ženski rukomet.
Ekipa Bolnice je uzela učešća u košarki za muškarce, malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci na pjesku i povlačenju konpca.
Narednim sportskim susretima je domaćin i organizator Opća bolnica iz Gračanice.PUŠTEN U RAD NOVI RTG APARAT


U srijedu 26.01.2011. godine u Općoj bolnici Tešanj održana je svečanost povodom otvaranja i puštanja u rad obnovljenog RTG kabineta kao i prezentacija dijela opreme za Službu patologije.
JOŠ JEDNA VELIKA DONACIJA MANN+HUMELA

 

Dana 26.01.2011. godine gosti Opće bolnice Tešanj bili su predstavnici firme MANN+HUMMEL BA  fabrika filtera dd Tešanj, direktor Smajo Ramović kao i predstavnik ove fabrike iz Njemačke gosp. Flöper Heinz Josef sa saradnicima.
Ova firma je u više navrata bila donator određenih medicinskih aparata ovoj ustanovi, kao što je aparat za dijalizu i sl., ovaj puta su donirali izuzetno vrijedne aparate za Službu patologije, koja je, kako je istakao direktor Sejdinović dr Rifat, neophodna  Općoj bolnici Tešanj radi što bržeg dobijanja pato-histoloških nalaza.

Dana 26.01.2011. godine gosti Opće bolnice Tešanj bili su predstavnici firme MANN+HUMMEL BA  fabrika filtera dd Tešanj, direktor Smajo Ramović kao i predstavnik ove fabrike iz Njemačke gosp. Flöper Heinz Josef sa saradnicima.
Ova firma je u više navrata bila donator određenih medicinskih aparata ovoj ustanovi, kao što je aparat za dijalizu i sl., ovaj puta su donirali izuzetno vrijedne aparate za Službu patologije, koja je, kako je istakao direktor Sejdinović dr Rifat, neophodna  Općoj bolnici Tešanj radi što bržeg dobijanja pato-histoloških nalaza.Sastanak direktora zdravstvenih ustanova Ze-do kantona

DSCN2144.JPGDana 28.10.2010. godine u Općoj bolnici Tešanj i Hotelu „AA“ održan je sastanak direktora zdravstvenih ustanova sa područja Zeničko-dobojskog kantona.
U ime organizatora ovog sastanka, prisutne je pozdravila direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Subašić Mirzeta kao i domaćin sastanka Sejdinović dr Rifat, direktor Opće bolnice Tešanj.Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS