e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI13 Maj

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

Povodom 12-og maja,  Međunarodnog dana sestrinstva, u amfiteatru Opće bolnice Tešanj upriličeno je stručno predavanje i dodjela priznanja za medicinsku sestru-tehničara godine.

Za najbolju medicinsku sestru u 2021. godini jednoglasno je izabrana naša draga kolegica Sadeta Šišić, te joj je danas uručen skroman poklon za izuzetne zasluge i predanost poslu.

Prisutnima se obratio i direktor Opće bolnice Tešanj Mr. sc. med. Bedak dr. Omer, čestitao Međunarodni dan sestrinstva, te naglasio da će nagrada za Najbolju medicinsku sestru-tehničara godine postati tradicionalna i biraće se prijedlozima svih uposlenika.13 Maj

URAĐENA PRVA UNIPORTAL BIOPSIJA PLUĆA

U Općoj bolnici Tešanj je nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom COVID-19 nastavljen redovan torakohirurški operativni program sekundarnog nivoa.

Operativni torakohirurški program je veoma bitan za Opću bolnicu Tešanj, kao i cijeli Zeničko-dobojski kanton, jer je kantonalno Odjeljenje za pulmološke bolesti smješteno u ovoj ustanovi, a svi dosadašnji operativni zahvati ovog tipa su rađeni u zdravstvenim ustanovama drugih kantona.

Na ovaj način pacijentima sa područja Zeničko-dobojskog kantona će biti olakšan pristup ovoj vrsti usluge bez dodatne papirologije potrebne za liječenje van kantona.

Naime, ljekari Opće bolnice Tešanj prof. dr. sc. med. Krdžalić Goran, specijalista opće hirurgije, subspecijalista torakalne hirurgije i Brkić dr. Emin, specijalista opće hirurgije, subspecijaliste torakalne hirurgije tokom mjeseca aprila su nastavili redovan torakohirurški operativni program sekundarnog nivoa, te su izveli prvu uniportal VATS biopsiju pluća.

Treba svakako istaknuti da je ovakav način dijagnostikovanja minimalno invazivna hirurška procedura koja omogućava ispitivanje struktura i organa u unutrašnjosti grudnog koša. Prednost ove metode je pravljenje manjih rezova, manji postoperativni bol, brži oporavak i  kraći boravak u bolnici u odnosu na klasičnu hiruršku metodu.

Navedeni operativni zahvati ne bi bili mogući bez podrške direktora Opće bolnice Tešanj mr. sc. med. Bedak dr. Omera, kao i pomoći ministra Ministarstva zdravstva ZDK Jupić Adnana, te direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Škalje Omera.

Trenutno se rade torakohirurške operacije sekundarnog nivoa (uniportal VATS biopsije pluća, pleurodeze, pneumotoraksi, eksplorativne torakotomije…) uz nadu da će s podrškom viših nivoa, misleći pri tome na Ministarstvo zdravstva ZDK i Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK početi da se rade i torakohirurški operativni zahvati tercijarnog nivoa (karcinomi pluća), što bi donijelo veći komfor za pacijenta, kao i finansijsku uštedu Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK.01 Dec

OBAVIJEST O PROMJENI RAČUNA

Zbog statusnih promjena pripajanja Vakufske banke d.d. Sarajevo ASA banci d.d. Sarajevo, mijenja se i broj transakcijskog računa od 01.12.2021. godine. Novi broj računa je: 1346651006764490.

Napominjemo naše korisnike da neće moći korisiti usluge u navedenoj banci do 06.12.2021. godine (ponedjeljak) iz razloga statusne promjene.

Obavijest o promjeni računa možete pogledati OVDJE.08 Nov

OBAVIJEST O PROMJENI BROJA TELEFONA ZA NARUČIVANJE TESTIRANJA

Iz tehničkih razloga broj telefona koji se dosada koristio za naručivanje pacijenata za testiranje nije u upotrebi.

Novi broj telefona na koji se može izvršiti naručivanje za PCR testiranje je 062-628-768.06 Apr

IZMJENA CIJENA TESTIRANJA NA COVID-19

Opća bolnica Tešanj, pored redovnog, radi i komercijalno testiranje na COVID-19 PCR RT metodom, kao i antigensko testiranje. Cijene pojedinih komercijalnih testiranja su kako slijedi:

  • PCR RT test (nalaz naredni dan do 12,00 sati) - cijena 79,60 KM sa PDV-om - primjer uplatnice možete pogledati OVDJE.
  • PCR RT test (nalaz isti dan do 18,00 sati) - cijena 123,00 KM sa PDV-om - primjer uplatnice možete pogledati OVDJE.
  • Brzi antigenski test (rezultat testa u roku 30 minuta, izdavanje nalaza po dogovoru - cijena 37,44 KM sa PDV-om - primjer uplatnice možete pogledati OVDJE.
  • Potvrda uz test, za putovanje u Austriju na engleskom jeziku - cijena 10,00 KM sa PDV-om - primjer uplatnice možete pogledati OVDJE.

Uzimanje uzoraka za PCR RT test obavlja se u Općoj bolnici Tešanj u terminu od 07,00 do 08,00 sati, svaki radni dan. Za PCR RT testiranje je potrebno izvršiti narudžbu na broj telefona 062-924-366.

Uzimanje uzoraka za Brzi antigenski test obavlja se u Službi za mikrobiologiju Opće bolnice Tešanj u terminu od 07,00 do 13,00 sati, svaki radni dan. Za navedeno testiranje nije potrebno naručivanje.

Prije testiranja potrebno je izvršiti uplatu na račun Opće bolnice Tešanj, te sa dokazom o uplati doći na uzimanje uzorka.

Svrha uplate: vrsta testa/usluge koja je potrebna

Primalac: Opća bolnica Tešanj

Račun primaoca/primatelja: 1603000030111489 otvoren kod Vakufske banke.01 Apr

OBAVIJEST O PROMJENI CIJENA PCR TESTIRANJA

Opća bolnica Tešanj, pored redovnog, radi i komercijalno testiranje na COVID-19 RT PCR metodom. Odlukom Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja od 31.03.2021. godine, a čija primjena počinje od 01.04.2021. godine, došlo je promjene cijene PCR testiranja na komercijalnoj osnovi po cijeni od 79,60 KM sa PDV-om.

Za testiranje se potrebno naručiti na broj telefona 062-924-366, prije testiranja izvšiti uplatu na račun Opće bolnice Tešanj, te sa dokazom o uplati doći na uzimanje uzorka.

Nalaz je moguće preuzeti naredni dan poslije 08,00 sati.

 

Svrha uplate: Uplata za komercijalno testiranje na COVID-19 PCR metodom

Primalac/Primatelj: Opća bolnica Tešanj

Račun primaoca/primatelja: 1603000030111489 otvoren kod Vakufske banke19 Mar


23 Feb

PROMJENA CIJENA PCR TESTIRANJA

Opća bolnica Tešanj, pored redovnog, radi i komercijalno testiranje na COVID-19 RT PCR metodom. Ulaskom Opće bolnice Tešanj u sistem PDV-a došlo je do promjena cijena PCR testiranja na komercijalnoj osnovi po cijeni od 123,00 KM sa PDV-om - primjer uplatnice možete pogledati OVDJE

Za testiranje se potrebno naručiti na broj telefona 062-924-366, prije testiranja izvšiti uplatu na račun Opće bolnice Tešanj, te sa dokazom o uplati doći na uzimanje uzorka.

Nalaz je moguće preuzeti naredni dan poslije 08,00 sati.

 

Svrha uplate: Uplata za komercijalno testiranje na COVID-19 PCR metodom

Primalac/Primatelj: Opća bolnica Tešanj

Račun primaoca/primatelja: 1603000030111489 otvoren kod Vakufske banke11 Jan

PCR TESTIRANJE

Opća bolnica Tešanj, pored redovnog, radi i komercijalno testiranje na COVID-19 RT PCR metodom.

U našoj ustanovi moguće je uraditi:

  1. komercijalni PCR test po cijeni od 105,00 KM - nalaz moguće preuzeti naredni dan poslije 10,00 sati i
  2. brzi PCR test po cijeni od 140,00 KM - nalaz moguće preuzeti isti dan poslije 16,00 sati.

Za testiranje se potrebno naručiti na broj telefona 062-924-366, prije testiranja izvšiti uplatu na račun Opće bolnice Tešanj, te sa dokazom o uplati doći na uzimanje uzorka.

Svrha uplate: Uplata za komercijalno testiranje na COVID-19 PCR metodom

Primalac/Primatelj: Opća bolnica Tešanj

Račun primaoca/primatelja: 1603000030111489 otvoren kod Vakufske banke

Primjer ispunjene uplatnice na koju je potrebno upisati prezime, ime, adresu i telefon, možete preuzeti OVDJE.