e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI

23 Apr

Opća bolnica na 8. Sajmu privrede Biznis 2012.

Na 8. Sajmu privrede Bisznis 2012. Tešanj koji je održan od 19.04. do 21.04.2012. godine u Tešnju, pored brojnih izlagača i ove godine Opća bolnica Tešanj je uzela aktivno učešće na ovoj manifestaciji kao jedina zdravstvena ustanova na Sajmu. Na svom štandu Opća bolnica je ponudila promotivni materijal na kojem su predstavljene mogućnosti ove ustanove u liječenju, očuvanju i unapređenju zdravlja pacijenata.13 Apr

JOŠ JEDNA DONACIJA MANN+HUMMEL BA d.d. TEŠANJ

Ovih dana fabrika filtera MANN+HUMMEL BA d.d. Tešanj  donirala je Općoj bolnici Tešanj veoma vrijedan aparat za dijagnostiku kardio-vaskularnog sistema „Sistem za ergometriju sa trakom“ – proizvod firme Schuler.

Vrijednost aparata je oko 40.000,00 KM i smješten je u Kabinet za funkcionalnu dijagnostiku kardio - vaskularnog i respiratornog sistema.31 Jan

DELEGACIJA IZ NAJVEĆE BOLNICE U ISTAMBULU POSJETILA OPĆU BOLNICU TEŠANJ


U periodu od 27.01. do 28.01.2012. godine  Opća bolnica Tešanj je upriličila posjetu  uglednim  gostima iz Istanbula (Turska). Naime, Opću bolnicu Tešanj je posjetila delegacija najveće bolnice u Istanbulu „Ä°STAMBUL E�žÄ°TÄ°ME VE ARAªTÄ°RMA HASTANESÄ°“.

17 Jan

Počela sa radom služba za patologiju

 

Dana 29.07.2011. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj u prisustvu većeg broja zvanica, među kojima su bili Ministar zdravstva Ze-do kantona Senka Balorda, direktorica zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Mirzeta Subašić, predsjednik udruženja privrednika Tešnaj i Jelaha Muharem Sejdić, direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj Smajl Ramović, Huskić Suad predstavnik općine Tešanj, privrednici općine Tešanj, te predstavnici u parlamentu Kantona i Federacije sa ovog podrućja kao i zaposlenici zdravstvenih ustanova JU Dom zdralja sa poliklinikom Tešanj, JU Poliklinika Matuzići, JU Dom zdravlja Usora, te zaposlenika Opće bolnice Tešanj otvorena je Služba za patologiju.

06 Jul

OPĆA BOLNICA NA DANIMA ZDRAVSTVA F BiH

 

Od 07.06. do 09.06.2011. godine u Centru "Skenderija" u Sarajevu održana je druga po redu manifestacija "Dani zdravstva u F BiH" na kojima je po prvi put učestvovala i Opća bolnica Tešanj.

05 Jul

Šesti sportski susreti u Neumu


Na šestim sportskim susretima kliničkih centara i bolnica BiH koji su održani u Neumu od 26.05. do 30.05.2011. godine učestvovala je i ekipa Opće bolnice Tešanj koja je brojala 20 takmučara. Ove godine domaćin i organizator Šestih sportskih susreta bila je ekipa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

07 Feb

PUŠTEN U RAD NOVI RTG APARATU srijedu 26.01.2011. godine u Općoj bolnici Tešanj održana je svečanost povodom otvaranja i puštanja u rad obnovljenog RTG kabineta kao i prezentacija dijela opreme za Službu patologije.

07 Feb

JOŠ JEDNA VELIKA DONACIJA MANN+HUMELA

Dana 26.01.2011. godine gosti Opće bolnice Tešanj bili su predstavnici firme MANN+HUMMEL BA  fabrika filtera dd Tešanj, direktor Smajo Ramović kao i predstavnik ove fabrike iz Njemačke gosp. Flöper Heinz Josef sa saradnicima.

04 Nov

Sastanak direktora zdravstvenih ustanova Ze-do kantona

Dana 28.10.2010. godine u Općoj bolnici Tešanj i Hotelu „AA“ održan je sastanak direktora zdravstvenih ustanova sa područja Zeničko-dobojskog kantona.
U ime organizatora ovog sastanka, prisutne je pozdravila direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Subašić Mirzeta kao i domaćin sastanka Sejdinović dr Rifat, direktor Opće bolnice Tešanj.

27 Aug

ispraćaj u penziju - Livnjak Osman

Dana 02.08.2010. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj održana je svečanost povodom ispraćaja u zasluženu mirovinu zaposlenika Livnjak Osmana, medicinski laborant, koji je neprekidno u radnom odnosu od 1965. godine.

Budućem penzioneru odato je priznanje za uspješan rad te su mu uručeni skromni pokloni od ustanove i radnih kolega.
Opća bolnica Tešanj se najtoplije zahvaljuje Livnjak Osmanu na dugogodišnjem radu u zdravstvu, sa željom da što duže uživa u svojim penzionerskim danima.