e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI

18 Okt

OPĆA BOLNICA U PROJEKTU

I Opća bolnica Tešanj se uključila u projekat jednodnevnog volonterskog rada (socijalni dan) u organizaciji INFOHOUS organizacije iz Sarajeva pod nazivom "volontiraj-kreditiraj" i na dan 18.10.2012. godine primila je sedam učenika srednjih škola iz Tešnja da uz minimalnu dnevnicu od 20,00 KM budu jedan dan u ovoj ustanovi i da se upoznaju sa odreðenim radnim mjestima i dobrom poslovnom praksom. Inače, sam projekat ima za cilj jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini.

12 Okt

STRUČNO - NAUČNI SKUP -

Dana 27.10.2012. godine (subota) Opća bolnica Tešanj organizuje stručno - naučni skup "Pulmološki dani " .

Predviđeno je učešće doktora medicine i medicinskih sestara - tehničara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije sa temama: 

Tuberkuloza i upalne bolesti respiratornog trakta, COPD-asthma i karcinom pluća.13 Jul

Okrugli sto o Općoj bolnici Tešanj

U ponedjeljak 09.07.2012. godine u sali Općinskog vijeća Tešanj, održan je Okrugli sto na temu Preuzimanje osnivačkih prava nad Općom bolnicom Tešanj od strane Skupštine ZDK.13 Jul

Posjeta predstavnika Maltesera

U petak 06.07.2012. godine Opću bolnicu Tešanj su posjetili predstavnici humanitarne organizacije Malteser Hilfsdienst e.V. dr. med. Edgar Pinkowski sa saradnicima Horstom Kasperski i Mariom Kasperski.
Nakon kraćeg razgovora gosti su sa Direktorom bolnice mr.sci.dr. Rifatom Sej
dinovićem obišli odjeljenja Opće bolnice i tom su prilikom načelnici odjeljenja i službi iskazali prioritete ove ustanove u neophodnim medicinskim aparatima i drugom potrebnom opremom, budući da su gosti iz Njemačke obećali obezbjediti donatore za medicinskim apratima i opremom koja je prioritet ovoj ustanovi.

13 Jul

Donacija Općoj bolnici


U mjesecu aprilu ove godine Opća bolnica Tešanj je dobila iz Njemačke značajnu donaciju u bolničkoj opremi koju je obezbjedila Magdalena de los Santos Zovko. Pošiljka se sastojala od bolničkih kreveta, posteljina, deka, hodaljki za pomoć slabo pokretnim bolesnicima, kolica za toalet, nosača infuzije kao i lifta za podizanje bolesnika. U prošloj sedmici g-ða Magdalena de los Santos Zovko posjetila je Opću bolnicu Tešanj te je tom prilikom obećala još jednu donaciju slične opreme. Direktor Opće bolnice Tešanj mr.sc.dr. Rifat Sejdinović zahvalio se na vrijednoj donaciji i g-ði Magdaleni uručio zahvalnicu.13 Jul

Obilježene godišnjice Ratne bolnice i Opće bolnice Tešanj


U petak 11.05.2012. godine u amfiteatru Opće bolnice Tešanj obilježene su 20-to godišnjica Ratne bolnice i 18-to godišnjica Opće bolnice Tešanj. Svečanu sjednicu, kojoj su prisustvovali ministrica zdravstva ze-do kantona, načelnici ili predstavnici načelnika Općina Tešanj, Doboj Jug, Usora i Maglaj, direktori ili predstavnici zdravstvenih ustanova Domova zdravlja Tešanj, Maglaj, Usora i Doboj Jug, predsjedavajući općinskog vijeća Tešanj, direktorica apoteke "Tefarm" Tešanj, predsjednici političkih stranaka SDA, SDP, SBiH, komandanti ratnih jedinica sa podrućja Tešnja, predsjednik organizacije šehida i poginulih boraca, sekretar crvenog križa/krsta Tešanj kao i zaposlenici Opće bolnice i JU Doma zdravlja Tešanj, otvorio je direktor Opće bolnice Tešanj mr.sci.dr. Rifat Sejdinović i poželio dobrodošlicu svim prisutnim gostima.12 Jul

Akcija sadnje cvijeća

U petak 04.05.2012. godine u Općoj bolnici Tešanj organizovana je akcija sadnje cvijeća koja se redovno provodi u vezi sa zaštitom, ureðenjem i očuvanjem okoliša Opće bolnice Tešanj.

Sadnja cvijeća je tradicionalna akcija, odnosno proljetno ureðenje okoliša ove ustanove.

Ove godine akciju je novčano podržala Općina Tešanj.

Lijepo vrijeme i vrijedne ruke zaposlenika Opće bolnice Tešanj učinile su da je sada ovaj dio Bolnice puno ljepši i čišći za bolesnike, osoblje  kao i ostale korisnike ove ustanove.27 Apr

Edukacija u sklopu projekta

U Općoj bolnici Tešanj je održana edukacija (trening) u sklopu projekta "Reforme finansiranja sekundarne zdravstvene zaštite u BiH" koja je trajala od 24.04. do 26.04.2012.godine.