SVEČANO ZAVRŠEN PROJEKAT "ENERGETSKA EFIKASNOST" U OPĆOJ BOLNICI TEŠANJ

Dana 03.03.2017. /petak/  je u Općoj bolnici Tešanj na svečani način obilježen završetak projekta "Energetska efikasnost", a koji je Opća bolnica Tešanj realizovala pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Kreditna sredstva je odobrila Svjetska banka, a garant je Vlada ZDK. Vrijednost ove investicije je oko milion KM.

Svoje riječi zahvalnosti direktor Opće bolnice Tešanj dr. Rifat Sejdinović je uputio svima koji su na bilo koji način učestvovali u projektu i na taj način doprinijeli uspješnoj realizaciji te je istakao kako ovaj projekat doprinosi ekonomskoj stabilnosti ove ustanove, i da su u prethodna dva mjeseca već zabilježene uštede od preko hiljadu maraka mjesečno na ime utrošene el. energije.

Ovom svečanom činu prisustvovali su  potpredsjednica FBIH Melika Mahmutbegović , Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, Ministar zdravstva ZDK Dragoljub Brenja, kao i predstavnici političkog i privrednog života na ovim prostorima.

Ovom prilikom Načelnik općine Tešanj je kazao da je Opća bolnica Tešanj izrastala devedesetih godina, kada je bilo izuzetno teško za takvo nešto, te da stanovnici ovog područja danas žele modernu ustanovu, koja odgovara zahtjevima 21 vijeka.

Iako većina zdravstvenih ustanova je u dubokoj finansijskoj krizi i posluje sa gubitkom, kako je rekao Ministar zdravstva ZDK Dragoljub Brenje Opća bolnica u Tešnju je jedan od svijetlih primjera, a što je rezultat volje, rada i zalaganja menadžmenta ove ustanove.

Partnerski odnos sa zajednicom je ono što je karakteristično za Opću bolnicu Tešanj, pa su dosada uspješno realizirani mnogobrojni projekti kako bi se unaprijedila kvaliteta zdravstvene usluge. Upravo ovakav model ponašanja menadžmenta Opće bolnice Tešanj i lokalne zajednice Premijer ZDK Miralem Galijašević kaže da često navodi kao primjer za uspješnost u oblasti zdravstva.

U oblasti projekta "Energetska efikasnost" u ZDK je bilo 6 ustanova, od toga 5 škola i jedna zdravstvena ustanova odnosno Opća bolnica Tešanj. Svoje lično zadovoljstvo uspješnim završetkom projekta u Tešnju izrazio je i Josip Martić, ministar prostornog uređenja FBiH.

Kroz ovaj projekat je izvršeno utopljavanje zgrade, zamjena krova i drvene stolarije kao i sanacija četvrtog sprata Opće bolnice u Tešnju.

Potpredsjednica Vlade FBiH Melika Mahmutbegović je prilikom svog obraćanja prisutnima istakla da Opća bolnica Tešanj ima dvije velike prednosti, odnosno visok kvalitet usluge i stručan visokoobrazovani kadar.

Kako uvijek ističu iz Opće bolnice Tešanj saradnja sa privrednicima je više nego odlična, o čemu svjedoče brojne donacije tešanjskih firmi. I prema riječima Edina Jabandžića, predsjednika UP "Biznis centar" Jelah – Tešanj, to će se nastaviti i ubuduće jer privrednici Tešnja trebaju ustanovu koja će biti u mogućnosti servisirati njihove potrebe ali i potrebe uposlenih koji žive na ovim prostorima.

Ujedno je upriličeno svečano otvaranje dva apartmana u Općoj bolnici Tešanj, a čiju je izgradnju finansirala HIFA grupacija. Kako nam je rekao ovom prilikom Izudin Ahmetlić, ovo je samo nastavak onoga što HIFA grupacija čini, kao i svaka njena članica ponaosob, odnosno da pokušavaju pomoći u svim segmentima kako bi poboljšali život građana te dodaje: "Mi ćemo nastaviti i dalje u svojim aktivnostima pomagati ne samo u Tešnju, nego i u svim općinama van ZDK."

U toku protekle godine u Opću bolnicu Tešanj je uloženo oko 2 miliona maraka, a menadžment ove ustanove najavljuje nastavak aktivnosti u cilju poboljšanja usluge zdravstvene skrbi o pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu Tešanj.

 

Rifa Vilašević/zosradio.ba 

...
Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS