e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI

04 Jan

Posjeta premijera ZDK Općoj bolnici Tešanj

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak i dr Sead Rožajac, predsjednik OO SDP BiH Tešanj, posjetili su u novogodišnjoj noći Opću bolnicu Tešanj i tom prilikom razgovarali sa pacijentima kao i dežurnim ljekarima i drugim zdravstvenim radnicima ove ustanove, te samom posjetom u kasnim novogodišnjim satima odali priznanje zanimanjima koja ne poznaju radno vrijeme. 

24 Dec

Održana tri stručna predavanja

U petak 21.12.2012. godine u Amfiteatru Opće bolnice Tešanj održana su tri stručna predavanja za ljekare Opće bolnice Tešanj i JU Doma zdravlja "Izudin Mulabećirović-Izo" Tešanj.

O temi "Controloc - Efikasnost i sigurnost primjene za Vas i Vašeg pacijenta", predavanje je održao mr.sc.dr. Rifat Sejdinović, spec.internista i subspec.pulmolog iz Opće bolnice Tešanj.

Za temu "XefoRapid - Inovacija u tretmanu akutne boli", predavač je bio prof.dr. Besim Prnjavorac, spec.internista-imunolog, subspec. pulmolog iz Opće bolnice Tešanj.

O temi "CalciMonta - Karika koja nedostaje u terapiji osteoporoze" predavanje je održao prim.dr.Enes Hundur, spec.fizikalne medicine iz JU Doma zdravlja Tešanj.01 Nov

ODRŽAN STRUČNO-NAUČNI SKUP

Na skupu su sudjelovali stručnjaci iz ovih oblasti iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Skup je otvorio direktor Opće bolnice Tešanj mr.sc.dr. Rifat Sejdinović i zaželio učesnicima skupa uspješan rad i boravak u Tešnju. Riječi dobrodošlice, gostima je uputio i budući načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

18 Okt

OPĆA BOLNICA U PROJEKTU

I Opća bolnica Tešanj se uključila u projekat jednodnevnog volonterskog rada (socijalni dan) u organizaciji INFOHOUS organizacije iz Sarajeva pod nazivom "volontiraj-kreditiraj" i na dan 18.10.2012. godine primila je sedam učenika srednjih škola iz Tešnja da uz minimalnu dnevnicu od 20,00 KM budu jedan dan u ovoj ustanovi i da se upoznaju sa odreðenim radnim mjestima i dobrom poslovnom praksom. Inače, sam projekat ima za cilj jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini.

12 Okt

STRUČNO - NAUČNI SKUP -

Dana 27.10.2012. godine (subota) Opća bolnica Tešanj organizuje stručno - naučni skup "Pulmološki dani " .

Predviđeno je učešće doktora medicine i medicinskih sestara - tehničara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije sa temama: 

Tuberkuloza i upalne bolesti respiratornog trakta, COPD-asthma i karcinom pluća.13 Jul

Okrugli sto o Općoj bolnici Tešanj

U ponedjeljak 09.07.2012. godine u sali Općinskog vijeća Tešanj, održan je Okrugli sto na temu Preuzimanje osnivačkih prava nad Općom bolnicom Tešanj od strane Skupštine ZDK.13 Jul

Posjeta predstavnika Maltesera

U petak 06.07.2012. godine Opću bolnicu Tešanj su posjetili predstavnici humanitarne organizacije Malteser Hilfsdienst e.V. dr. med. Edgar Pinkowski sa saradnicima Horstom Kasperski i Mariom Kasperski.
Nakon kraćeg razgovora gosti su sa Direktorom bolnice mr.sci.dr. Rifatom Sej
dinovićem obišli odjeljenja Opće bolnice i tom su prilikom načelnici odjeljenja i službi iskazali prioritete ove ustanove u neophodnim medicinskim aparatima i drugom potrebnom opremom, budući da su gosti iz Njemačke obećali obezbjediti donatore za medicinskim apratima i opremom koja je prioritet ovoj ustanovi.

13 Jul

Donacija Općoj bolnici


U mjesecu aprilu ove godine Opća bolnica Tešanj je dobila iz Njemačke značajnu donaciju u bolničkoj opremi koju je obezbjedila Magdalena de los Santos Zovko. Pošiljka se sastojala od bolničkih kreveta, posteljina, deka, hodaljki za pomoć slabo pokretnim bolesnicima, kolica za toalet, nosača infuzije kao i lifta za podizanje bolesnika. U prošloj sedmici g-ða Magdalena de los Santos Zovko posjetila je Opću bolnicu Tešanj te je tom prilikom obećala još jednu donaciju slične opreme. Direktor Opće bolnice Tešanj mr.sc.dr. Rifat Sejdinović zahvalio se na vrijednoj donaciji i g-ði Magdaleni uručio zahvalnicu.