e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

11 Jan

OPĆU BOLNICU TEŠANJ POSJETIO VRHBOSANSKI NADBISKUP

U posjetu Općoj bolnici Tešanj, 10.01.2018. godine, boravio je vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić kako bi posjetio tek operiranog vlč. Iliju Miškića, župnika u Ularicama.
Kardinala je na ulazu u bolnicu dočekao direktor bolnice primarijus doc. dr. med. sci.  Hasan Škiljo, sa svojim saradnicima te načelnik Općine Tešanj mr.sc. Suad Huskić. Nakon obilaska vlč. Miškića, u kabinetu direktora bolnice upriličen je razgovor, a direktor bolnice izrazio je zahvalnost kardinalu na izdvojenom vremenu i zanimanje za rad liječnika u Tešnju.

Nadbiskup se zahvalio osoblju bolnice za brigu, ljubaznost i ljudskost koju svakodnevno iskazuju svojim pacijentima, a posebice vlč. Miškiću.

Kardinalu Puljiću se obratio i načelnik općine Tešanj te ga izvijestio o stanju u općini Tešanj, s vjerskog, nacionalnog i ekonomskog stajališta. Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo Općinom Tešanj i Općom bolnicom U Tešnju, poželio daljnji uspjeh u radu te na odlasku obišao  pojedine odjele bolnice i susreo se s bolesnicima koji su ga s radošću pozdravili.

U nadbiskupovoj pratnji, uz tajnika, bio je jelaški župnik don Ilija Marinović.

 

Posljednje novosti

29 Jun

IV ERS-OVA ŠKOLA SPIROMETRIJE U OPĆOJ BOLNICI TEŠANJ

Danas se po četvrti put u Tešnju organizuje škola spirometrije. I ovogodišnja škola spirometrije je međunarodnog karaktera. Škola je akreditovana od strane Evropskog Respiratornog udruženja (ERS-a) u okviru ...

04 Jun

POTPISAN UGOVOR O POSLOVNOJ SARADNJI IZMEĐU OPĆE BOLNICE I DOMA ZDRAVLJA 'IZUDIN MULABEĆIROVIĆ-IZO' TEŠANJ

Danas su u prostorijama Opće bolnice Tešanj direktor Opće bolnice Tešanj primarijus doc.dr.med.sci Hasan Škiljo i direktor Doma zdravlja "Izudin Mulabećirović-Izo" Tešanj primarijus Hidajet dr Mudrov, uz ...