Stručna i edukativna predavanja
U okviru programa edukacije administracije Općine Tešanj, ljekari Opće bolnice Tešanj održali su stručna i edukativna predavanja.

Prvo predavanje na temu "Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke" održao je mr. sci. med. prim. dr Hasan Škiljo, specijalista hirurg.


Drugo predavanje na temu "Faktori rizika za kardiovaskularne bolesti" održao je Fejzić dr Jasmin, specijalizant iz interne medicine.

Predavanja su pobudila značajno zanimanje, čemu svjedoči velika posjećenost kao i postavljena pitanja predavačima.  
Stručno predavanje za ljekare
U četvrtak 19.11.2009. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj održana su dva stručna predavanja za ljekare Opće bolnice Tešanj i JU Doma zdravlja sa poliklinikom "Izudin Mulabećirović-Izo" Tešanj.
O "Ultrazvučnom pregledu lokomotornog aparata" predavanje je održao Vasiljević dr Radivoje, specijalista radiolog u JZU Domu zdravlja Doboj, dok je o "Značaju fetalne ehokardiografije u prenatalnom skriningu" predavanje održao dr Stevan Bajić, specijalista pedijatar kardiolog, načelnik klinike za dječije bolesti Kliničkog centra Banja Luka.Formiran tim za praćenje gripe

 

U cilju blagovremenog djelovanja u slučaju pojave epidemije gripe, u Općoj bolnici Tešanj formiran je stručni tim za praćenje kretanja infekcije izazvane virusom A (H1N1) u sastavu: doc.dr sc.med. Besim Prnjavorac, predsjednik stručnog tima, i članovi Abduzaimović dr Kadrija, spec.mikrobiolog i transfuziolog i prim. dr. Bedrudin Bedak, specijalista pedijatar-nefrolog.
 

Zadatak stručnog tima je:
-  analiziranje epidemiološke situacije izazvane virusom A (H1N1),

- predlaganje mjera u skladu sa preporukama i uputstvima nadležnog Ministarstva zdravstva, Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica i higijensko - epidemiološke službe JU Dom zdravlja sa poliklinikom Tešanj,
- kontrola provođenja predloženih mjera.
Tim će se sastajati svakog ponedjeljka u 7,15 sati, te u zavisnosti od potreba predlagati daljnje aktivnosti i mjere.

 Novi direktor u Općoj bolnici Tešanj


direktor.JPG

Rifat dr Sejdinović, specijalista interne medicine, imenovan je za direktora Opće bolnice Tešanj nakon provedene procedure i dobijene saglasnosti općinskog načelnika.
Fukciju direktora Opće bolnice Tešanj na mandatni period od četiri godine novoimenovani direktor obavlja od 01.08.2009. godine.


 
 
 
 
 


Zabrana pušenja u Općoj bolnici Tešanj
Od 01.07.2009. godine u Općoj bolnici Tešanj počinje primjena Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina, što znači da je pušenje potpuno zabranjeno u svim prostorijama Opće bolnice Tešanj, kako za zaposlenike, tako i za pacijente i posjetioce kao i za druga lica koja se iz bilo kojeg razloga nađu u Općoj bolnici.
Za pušače, zaposlenike Opće bolnice Tešanj, obezbjeđen je prostor u sali restorana ove ustanove.Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS