Opća bolnica na 8. Sajmu privrede Biznis 2012.


Na 8. Sajmu privrede Bisznis 2012. Tešanj koji je održan od 19.04. do 21.04.2012. godine u Tešnju, pored brojnih izlagača i ove godine Opća bolnica Tešanj je uzela aktivno učešće na ovoj manifestaciji kao jedina zdravstvena ustanova na Sajmu. Na svom štandu Opća bolnica je ponudila promotivni materijal na kojem su predstavljene mogućnosti ove ustanove u liječenju, očuvanju i unapređenju zdravlja pacijenata.


JOŠ JEDNA DONACIJA MANN+HUMMEL BA d.d. TEŠANJ


ergometar-1.JPGOvih dana fabrika filtera MANN+HUMMEL BA d.d. Tešanj  donirala je Općoj bolnici Tešanj veoma vrijedan aparat za dijagnostiku kardio-vaskularnog sistema „Sistem za ergometriju sa trakom“ – proizvod firme Schuler.

 DELEGACIJA IZ NAJVEĆE BOLNICE U ISTAMBULU POSJETILA OPĆU BOLNICU TEŠANJ

U periodu od 27.01. do 28.01.2012. godine  Opća bolnica Tešanj je upriličila posjetu  uglednim  gostima iz Istanbula (Turska). Naime, Opću bolnicu Tešanj je posjetila delegacija najveće bolnice u Istanbulu „İSTAMBUL EĞİTİME VE ARAªTİRMA HASTANESİ“. U delegaciji su bili direktor bolnice  Doç.dr. Őzgűr YIĞIT, dr Fettah SAMETOĞLU, dr. Zeki PARLAK i dr Fatma Tuzzehra YIĞIT.  
...


Počela sa radom služba za patologiju


Dana 29.07.2011. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj u prisustvu većeg broja zvanica, među kojima su bili Ministar zdravstva Ze-do kantona Senka Balorda, direktorica zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Mirzeta Subašić, predsjednik udruženja privrednika Tešnaj i Jelaha Muharem Sejdić, direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj Smajl Ramović, Huskić Suad predstavnik općine Tešanj, privrednici općine Tešanj, te predstavnici u parlamentu Kantona i Federacije sa ovog podrućja kao i zaposlenici zdravstvenih ustanova JU Dom zdralja sa poliklinikom Tešanj, JU Poliklinika Matuzići, JU Dom zdravlja Usora, te zaposlenika Opće bolnice Tešanj otvorena je Služba za patologiju.


...


OPĆA BOLNICA NA DANIMA ZDRAVSTVA F BiH


Od 07.06. do 09.06.2011. godine u Centru "Skenderija" u Sarajevu održana je druga po redu manifestacija "Dani zdravstva u F BiH" na kojima je po prvi put učestvovala i Opća bolnica Tešanj.
Ova manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva i okupila je zdravstvene ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, Zavode zdravstvenog osiguranja, Zavode za javno zdravstvo kao i predstavnike farmaceutskog sektora, predstavnike proizvođača medicinske, informatičke i komunikacijske opreme.
U izložbenom dijelu sajma, Opća bolnica Tešanj je na svom štandu na promotivnom materijalu predstavila mogućnosti ove ustanove u liječenju i očuvanju zdravlja pacijenata.
Kao učesnik dana zdravstva, Opća bolnica Tešanj je, smatrajući da je ovo mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promociju i unapređenje zdravlja i kvaliteta života porodica i zajednice, željela doprinijeti u povezivanju iskustava iz različitih struka i podrućja rada u svrhu očuvanja zdravlja i poboljšanju kvalteta zdravstvene zaštite.

...


Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS